Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
19.12.2018 14:35
Ambasada BiH u Tokiju učestvovala na Međunarodnom humanitarnom sajmu

Ambasada Bosne i Hercegovine u Tokiju učestvovala je na Međunarodnom humanitarnom sajmu Ikebana, koji je održan 19. decembra 2018. godine u Tokiju.

Tradicionalni humanitarni sajam održan je u hotelu Royal Park u organizaciji tokijske nevladine udruge Ikebana i pod patronatom japanske princeze Takamado. Ambasada BiH je imala svoj štand gdje se prodavalo bosanskohercegovačko vino koje se četvrtu godinu izvozi iz BiH na japansko tržište. Pored vina, na štandu su posjetiteljima nuđeni domaći slatkiši te turistički promotivni materijali.

Novac koji je prikupljen na ovom sajmu namijenjen je žrtvama poplava koje su ove godine teško pogodile japansku provinciju Hirošima. Ceremonija predaje prikupljenog novca održat će se 16. januara 2019. godine u prisustvu patrona sajma princeze Takamado.

Japan je zemlja koju veoma često pogađaju prirodne nepogode. Japan je i zemlja koja se nalazi u samom vrhu zemalja koje pružaju pomoć unesrećenim širom svijeta.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.