Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
18.12.2018 14:02
Ambasador Bosne i Hercegovine za Gruziju Bakir Sadović razgovarao sa novom predsjednicom Gruzije

Ambasador Bosne i Hercegovine za Gruziju sa sjedištem u Ankari Bakir Sadović se susreo sa novom predsjednicom Gruzije Salome Zurabishvili. Do susreta je došlo nakon ceremonije inaguracije predsjednice u gruzijskom gradu Telaviju, 16. decembra 2018. godine.

Ambasador Sadović je čestitao novoj predsjednici Gruzije na preuzimanju dužnosti i naglasio značaj nastavka saradnje dvije prijateljske zemlje na polju ekonomije i kulture.

Predsjednica Zurabishvili se zahvalila i zamolila ambasadora da prenese njene pozdrave članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i građanima naše zemlje.

Na nedavno održanim izborima u Gruziji Zurabishvili je osvojila 59% glasova i tako postala prva žena u historiji Gruzije koja je preuzela funkciju predsjednika. U svom prvom obraćanju predsjednica Zurabishvili  je istakla zasluge prethodnih predsjednika Gruzije na jačanju njene zemlje, te naglasila svoju opredijeljenost da Gruziju učini još prosperitetnijom i ekonomski jačom na putu ka članstvu u EU i NATO-u.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.