Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
14.12.2018 13:46
Stalna predstavnica BiH pri UN u Ženevi ambasadorica Nermina Kapetanović predala akreditivna pisma generalnom direktoru UN-a Michaelu Mølleru

Stalna predstavnica Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima u Ženevi ambasadorica Nermina Kapetanović predala je 13. decembra 2018. godine akreditivna pisma generalnom direktoru Ureda UN-a u Ženevi Michaelu Mølleru.

Ambasadorica Kapetanović upoznala je generalnog direktora Møllera sa trenutnom političkom situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i sa svojim aktivnostima u proteklom periodu u sklopu Parlamentarne skupštine BiH. Izrazila je uvjerenje o uspješnoj saradnji Stalne misije BiH pri UN u Ženevi i Ureda UN.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o radu Konferencije o razoružanju (CD), Ureda Ujedinjenih naroda za koordinaciju humanitarnih poslova, te se osvrnuli na migrantsku krizu u svijetu.

Generalni direktor Møller izrazio je dobrodošlicu ambasadorici te je upoznao sa aktivnostima Ureda Ujedinjenih naroda u Ženevi, sa posebnim osvrtom na Ciljeve održivog razvoja (SDGs) i Agendu 2030 za održivi razvoj. Na kraju susreta poželio je ambasadorici Kapetanović uspješan rad u Stalnoj misiji BiH pri UN u Ženevi.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.