Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
14.12.2018 10:19
Ambasador BiH u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko sastao se sa predsjedavajućim Privredne komore Amana Issa H. Muradom

Ambasador BiH u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko sastao se 12. decembra 2018. godine sa predsjedavajućim Privredne komore Amana senatorom Issa H. Muradom.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju odnosa BiH i Jordana, posebno na ekonomskom planu. Istaknute su mogućnosti saradnje u oblasti drvne, metalne i namjenske industrije te u turizmu. Dogovoreno je pokretanje inicijative za zaključivanje sporazuma o preferencijalnoj trgovini koji bi doprinio povećanju robne razmjene dvije države. Ambasador Zeko je predložio organizovanje poslovnog foruma 2019. godine u Amanu na kome bi uz jordanske privrednike i investitore učestvovali predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednih komora te privrednici iz Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.