Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.12.2018 14:38
Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obilježen u Zagrebu

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu, 5. decembra 2018. godine svečanim prijemom obilježen je Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Domaćini prijema bili su ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj i vojni izaslanik Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj brigadir Siniša Ostojić.

Prijem su svojim prisustvom uveličali visoki državni zvaničnici - potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, predstavnici Ureda predsjednice i Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, diplomatski i vojnodiplomatski kor u Republici Hrvatskoj, predstavnici Grada Zagreba, vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, te polaznici vojnog obrazovanja i usavršavanja iz BiH.

U svom obraćanju ambasadorica Paškalj je pozdravila goste, te prenijela pozdrave ministrice odbrane Bosne i Hercegovine Marine Pendeš. Posebno je izrazila zahvalnost na spremnosti NATO-a da prihvati prvi Godišnji nacionalni program Bosne i Hercegovine, kao korak dalje na putu Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama. Ambasadorica se zahvalila institucijama Republike Hrvatske za podršku i pomoć Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu, a izdvojila je saradnju Ministarstava odbrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao iznimno uspješnu.

Brigadir Siniša Ostojić je u svom obraćanju predstavio 13-godišnji period izgradnje Oružanih snaga i sistema odbrane BiH. Naglasio je da su Oružane snage Bosne i Hercegovine privržene izvršenju svoje zakonom dodijeljene misije, i izvršenju svih postavljenih zadataka, dugoročnom partnerstvu, te razvoju bilateralne vojne saradnje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.