Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.11.2018 15:06
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić uručio akreditivna pisma predsjedniku Republike Austrije Alexanderu Van der Bellenu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić predao je 6. novembra 2018. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Austrije Alexanderu Van der Bellenu.

Tokom obraćanja ambasador Kozarić je predsjedniku Van der Bellenu prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Istaknuo je da su odnosi dvije države tradicionalno dobri na svim poljima te se zahvalio na potpori koju je Austrija pružala i pruža BiH, kako u prihvatu izbjeglica koji su sada integrirani u austrijsko društvo, tako i na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Republike Austrije Van der Bellen napomenuo je da će Austrija nastaviti podržavati BiH u ispunjavanju uvjeta na evropskom putu, te da je integriranje Zapadnog Balkana u Evropsku uniju jedan od prioriteta austrijske vanjske politike.

Predsjednik Van der Bellen je upoznao ambasadora Kozarića da je u Bosni i Hercegovini boravio prije deset godina, te se interesirao za izborne rezultate i izrazio nadu da će se što prije implementirati, s ciljem stabilizacije situacije u Bosni i Hercegovini.

Na kraju razgovora, predsjednik Van der Bellen je poželio uspjeh ambasadoru Kozariću u daljem unapređenju bilateralnih odnosa dvije države.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.