Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.8.2018 12:04
Ambasador Subašić u oproštajnoj posjeti kod ministra vanjskih poslova NR Bangladeš Abul Hassan Mahmood Alija

Ambasadora Bosne i Hercegovine za Narodnu Republiku Bangladeš sa sjedištem u New Delhiju Sabita Subašića u oproštajnu posjetu primio je ministar vanjskih poslova NR Bangladeš Abul Hassan Mahmood Ali, 7. augusta 2018. godine.

Tom prilikom je ambasador Subašić istakao dobre prijateljske odnose dvije zemlje na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i potrebu unapređenja ekonomskih i kulturnih veza, te daljnjeg ugovornog reguliranja odnosa. Također je inicirao razmjenu posjeta na najvišem nivou i posjeta privrednih delegacija što bi doprinijelo unapređenju odnosa dvije zemlje.

Ministar Ali je zahvalio ambasadoru Subašiću na sveukupnom doprinosu u razvoju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh na profesionalnom i ličnom planu. Također je izrazio interes da u najskorije vrijeme posjeti BiH.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.