Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.7.2018 14:47
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Slavko Vučurević predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Predsjedničkoj palači Republike Slovenije u četvrtak 12. jula 2018. godine, izvanredni i opunomoćeni ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Slavko Vučurević predao je akreditivna pisma predsjedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru. 

Predsjednik Pahor je poželio dobrodošlicu ambasadoru Vučureviću i izrazio uvjerenje da će se dosadašnja dobrosusjedska i uspješna bilateralna saradnja između Slovenije i Bosne i Hercegovine, u svim aspektima, nastaviti i dalje izgrađivati i jačati. Predsjednik Pahor je izrazio i interes Slovenije da kroz sve moguće mehanizme i bilateralne dogovore pomogne Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu, naglašavajući da je interes Slovenije da Bosna i Hercegovina i cijela regija što prije postanu dio Evropske unije. 

Ambasador Vučurević se zahvalio na dobrodošlici i izrazima podrške Bosni i Hercegovini i njegovom budućem radu navodeći da je što brže i kvalitetnije ispunjavanje uslova i obaveza Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji neupitni spoljnopolitički prioritet Bosne i Hercegovine i da o tome postoji apsolutni konsenzus kod svih relevantnih političkih faktora u našoj zemlji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.