Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.1.2018 15:34
Ambasador Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj Željko Janjetović se susreo sa predsjednikom SR Njemačke Frankom-Valterom Štajnmajerom

Ambasador Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj Željko Janjetović se 11. januara 2018. godine susreo sa predsjednikom SR Njemačke Frankom-Valterom Štajnmajerom.

Do susreta između ambasadora Janjetovića i predsjednika Štajnmajera je došlo tokom tradicionalnog novogodišnjeg prijema koji je u predsjedničkom dvorcu Schloss Bellevue u Berlinu priređen za predstavnike diplomatskog kora.

Ambasador Janjetović je predsjedniku Štajnmajeru prenio pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te mu je, pored tradicionalne novogodišnje čestitke u ime Bosne i Hercegovine, uputio riječi zahvalnosti za njegov dosadašnji angažman kada je u pitanju BiH, ali i čitava regija Zapadnog Balkana. Predsjednik Štajnmajer je tom prilikom izrazio očekivanje da će u 2018. godini, kao i u godinama koje dolaze, biti mnogo više optimizma i napretka u životu građana BiH.
U sklopu ceremonije, predsjednik Štajnmajer je održao govor u kojem je istaknuo da su svijetu danas više nego ikada potrebni demokratija, otvorenost i harmonija, te da je za SR Njemačku, pored njenog prosperiteta, jako bitan i prosperitet EU, ali i zemalja u njenom susjedstvu i šire. Predsjednik Štajnmajer je dodao da se današnji moderan svijet ne gradi na ekskluzivnoj nacionalnoj osnovi gdje svako gleda samo svoj kratkoročni interes.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.