Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.12.2017 14:53
Ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Borislav Marić se sastao sa ministrom vanjskih poslova Japana Tarom Konom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Borislav Marić se 23. decembra 2017. godine sastao sa ministrom vanjskih poslova Japana Tarom Konom.

Sastanak se održao u zvaničnoj rezidenciji Ministarstva vanjskih poslova Japana u Tokiju gdje je ministar Kono priredio prijem za diplomatski kor povodom obilježavanja rođendana cara Akihitoa.

Ministar Kono je tokom razgovora sa ambasadorom Marićem naglasio značaj sastanka sa ministrom Crnatkom, te je izrazio očekivanja da će dogovorene političke konsultacije na nivou dvaju ministarstava biti održane u prvoj polovini sljedeće godine.

Ambasador Marić je istaknuo da se u Ministarstvu vanjskih poslova BiH radi na pitanjima  koja se tiču političke suradnje dvaju ministarstava, te je dodao da je u toku planiranje aktivnosti koje se odnose na organizaciju Poslovnog foruma u Tokiju koji bi se trebao održati 2018. godine, a na kojem bi sudjelovale kompanije iz BiH i Japana sa ciljem razvoja međusobne suradnje.

Ministar Kono je izrazio zadovoljstvo zbog ideja i aktivnosti koje bi trebale da unaprijede političke i ekonomske odnose dvije zemlje, te je uputio pozdrave i najljepše želje Bosni i Hercegovini i njenim građanima povodom nastupajućih praznika.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.