Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
20.12.2017 14:28
Ambasadorica BiH u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković se susrela sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković susrela se 20. decembra 2017. godine sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Halbeom Zijlastrom.

Do susreta je došlo na prijemu koji su za ambasadore akreditirane u Hagu priredili ministar vanjskih poslova Halbe Zijlastra i ministrica za razvoj Sigrid Kaag.

Ambasadorica Čolaković se tom prilikom zahvalila na podršci Nizozemske Bosni i Hercegovini na putu evropskih integracija. Ministar Zijlstra je naglasio da razumije kompleksnost trenutne političke situacije u Bosni i Hercegovini, te istaknuo važnost dostave odgovara na upitnik Evropske komisije. Ukazao je na potrebu za predanim radom vlasti u Bosni i Hercegovini u cilju provođenja reformi na putu ka EU. U kontekstu proširenja EU, ponovio je dosadašnji stav Nizozemske „strict but fair“ koji se odnosi na proširenje EU.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.