Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
3.12.2017 16:21
Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu učestvovala na humanitarnom Božićnom bazaru 2017

Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu učestvovala je 03. decembra 2017. godine na humanitarnom Božićnom bazaru 2017.

Uz učestvovanje ambasada četrdeset zemalja, značajan doprinos realizaciji humanitarnog Božićnog bazara 2017 dala je Ambasada BiH. Prikupljena financijska sredstva predviđena su za rehabilitaciju ovisnika, psihološku podršku kod raka dojke, edukaciju i rehabilitaciju slijepih, te pomoć obiteljima palijativnih i Alzheimer pacijenata.

Ambasadorica Renata Paškalj i diplomatsko - konzularno osoblje su prodajom doniranih proizvoda osigurali bitan iznos financijskih sredstava za udruge kojima je ove godine pomoć bila namijenjena, te su ujedno iskoristili prigodu da brojnim posjetiocima prezentiraju bogatstva naše zemlje, kao i da promovišu kompanije Klas, Vispak, Gameha, Sarajbosna koje su se odazvale pozivu Ambasade za učestvovanje u ovom humanitarnom projektu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.