Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.7.2017 16:00
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić se sastala sa predsjednikom Sobranja Republike Makedonije Talatom Džaferijem

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić sastala se 12. jula 2017. godine u Skoplju sa predsjednikom Sobranja Republike Makedonije Talatom Džaferijem.

Ambasadorica Babić je na početku razgovora koji je upriličen u Sobranju Republike Makedonije predsjedniku Sobranja Džaferiju zaželjela uspješan mandat na čelu najvišeg zakonodavnog tijela Republike Makedonije.

Predsjednik Sobranja Džaferi se zahvalio ambasadorici Babić na lijepim željama kao i na čestitkama koje su uputili predsjedavajući Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te uputio poziv predsjedavajućima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da u narednom periodu posjete Republiku Makedoniju.

Obostrano je ocijenjeno da Bosna i Hercegovina i Makedonija nemaju otvorenih pitanja, te da dvije zemlje njeguju prijateljske odnose i ostvaruju veoma uspješnu bilateralnu saradnju, kao i saradnju u okviru regiona i šire, te je izražena opredijeljenost za daljnje unapređenje odnose dvije zemlje na svim poljima.

Ambasadorica Babić je sagovornika posebno informirala o kontinuiranim naporima koje Ambasada Bosne i Hercegovine u Skoplju ulaže u proširenje pravnog okvira za saradnju dvije zemlje, te istaknula da je jedan od ciljeva i intenziviranje parlamentarne saradnje Bosne i Hercegovine i Makedonije.
U tom smislu predsjednik Sobranja Džaferi je izrazio spremnost Sobranja za intenziviranje saradnje.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.