Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
24.11.2015 10:28
Ambasador Miloš Vukašinović potpisao Zajedničku izjavu o uspostavi diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Sierra Leone

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima ambasador Miloš Vukašinović i stalni predstavnik Republike Sierra Leone pri Ujedinjenim narodima ambasador Vandi Chidi Minah su 24. novembra 2015. godine potpisali Zajedničku izjavu o uspostavi diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Sierra Leone. Ceremonija potpisivanja Zajedničke izjave je upriličena u prostorijama Stalne misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima u New Yorku.

U razgovoru nakon ceremonije potpisivanja Zajedničke izjave ambasadori Vukašinović i Minah su razmijenili mišljenja o aktualnim temama rada Ujedinjenih naroda, a posebno su se osvrnuli na pitanja globalne ekonomske krize i ambicioznih razvojnih ciljeva i jačanja uloge UN-a kao najvažnije svjetske organizacije. Sugovornici su razgovarali i o mogućnostima unapređenja bilateralne suradnje BiH i Sierra Leonea.

Bosna i Hercegovina ima uspostavljene diplomatske odnose sa 173 države.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.