Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.7.2015 12:21
Povodom završetka mandata ambasadorice Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranke Negodić upriličen oproštajni prijem u Državnom sekretarijatu SAD-a

Povodom završetka mandata ambasadorice Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranke Negodić 22. jula 2015. godine je u zgradi Državnog sekretarijata SAD-a (US Department of State) u Washingtonu upriličen oproštajni prijem.

Prijemu, koji je organizirao šef Protokola SAD-a ambasador Peter A. Selfridge, prisustvovali su predstavnici Državnog sekretarijata SAD-a i drugih institucija zemlje prijema, te predstavnici diplomatskog kora i drugi gosti.

Na prijemu su govorili ambasador Selfridge i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a za evropske i evroazijske poslove Hoyt Brian Yee, koji je potcrtao odličnu saradnju sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Washingtonu tokom mandata ambasadorice Negodić, na svim poljima njenog djelovanja (diplomatskom, političkom, kulturnom itd).

Također, naglasio je da je tokom mandata ambasadorice Negodić Ambasada BiH u Washingtonu uvijek bila otvorena za saradnju, kao i za organizaciju niza događaja koji su prepoznatljivost Bosne i Hercegovine i njene ambasade u Washingtonu podigli na viši nivo.

Zamjenik pomoćnika Yee je posebno istaknuo veoma uspješnu saradnju Ambasade BiH sa Univerzitetom John Hopkins na organizaciji niza događaja u kojima su učestvovali najbolji eksperti za BiH i region.

Zamjenik pomoćnika Yee je tokom obraćanja ocijenio da je Bosna i Hercegovina tokom tri protekle godine imala izvanrednog predstavnika u Sjedinjenim Američkim Državama.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.