Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.1.2014 13:12
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Azra Kalajdžisalihović bila domaćin ceremonije uručenja Povelje o proglašenju Predraga Matvejevića počasnim građaninom Grada Sarajeva

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Azra Kalajdžisalihović bila je domaćin ceremonije uručenja Povelje o proglašenju Predraga Matvejevića počasnim građaninom Grada Sarajeva koja je 17. januara 2014. godine održana u Kulturno- informativnom centru Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu.

Povelju je Predragu Matvejeviću uručio gradonačelnik Grada Sarajeva Ivo Komšić, a prisutnima su se obratili ambasadorica Kalajdžisalihović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Gradimir Gojer i Predrag Matvejević. Ceremoniji uručivanja Povelje prisustvovao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.