Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.10.2013 16:01
Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Danka Savić predala akreditivna pisma predsjedniku Češke Republike Milošu Zemanu

Ambasadorica BiH u Češkoj Republici, Danka Savić predala je 11.oktobra 2013.godine, akreditivnih pisama predsjedniku Češke Republike Milošu Zemanu.

Tokom razgovora koji je uslijedio nakon predaje akreditivnih pisama u praškom dvorcu na Hradčanima, predsjednik Zeman je pokazao veliki interes za dešavanja u Bosni i Hercegovini, posebno za kompleksnost  ustavnog uređenja zemlje i kako se ulazak Hrvatske u Europsku uniju odrazio na Bosnu i Hercegovinu, te o mogućnostima investiranja u BiH.
Predsjednik  Zeman se posebno zanimao o stanju bh.infrastrukture i transporta.

Ambasadorica Savić je upoznala predsjednika Zemana sa naporima koji se ulažu u traženju načina za provedbu presude Sejdić-Finci Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, te   naglasila je da i pored toga sto je prošlo toliko vremena  u traženju političkog dogovora oko provedbe presude Sejdić/Finci, ne treba ni najmanje sumnjati u  težnje Bosne i Hercegovine da se pridruži Europskoj uniji.

Zajednički je izražena nada da će sa stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju stvoriti uvjeti i za veća strana ulaganja te da će u narednoj godini doći do većih pomaka u tom smislu.



 

 

 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.