Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.9.2021 14:48
U Ambasadi BiH u Londonu održana promocija Britansko-bosanskohercegovačke privredne komore (BBHCC)

U prostorijama Ambasade BiH u Londonu održana je 9. septembra 2021. godine promocija nedavno osnovane Britansko-bosanskohercegovačke privredne komore (BBHCC).

Ambasador BiH u Londonu Vanja Filipović, koji je i počasni predsjednik BBHCC, obratio se tom prilikom prisutnima istaknuvši odlične bilateralne odnose i suradnju između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva, ali i velike mogućnosti unaprjeđenja ovih relacija na polju trgovine i investicija. Također se zahvalio na podršci izvršne i zakonodavne vlasti u Ujedinjenom Kraljevstvu ovom projektu velikog potencijala.

Skupu u Ambasadi su se obratili i specijalni trgovinski izaslanik Vlade UK za zemlje Zapadnog Balkana, ujedno i član BBHCC Savjetodavnog odbora, Martin Vickers, te Lilijan Sulejmanović koja je inicijator i jedan od osnivača Udruženja BBHCC.

Promociji su prisustvovali i udruženje podržali i baronesa D'Souza, prethodno predsjedateljica Doma lordova i članica Izvršnog odbora Britanske grupe Inter-parlamentarne unije i Alicia Kearns parlamentarna zastupnica i predsjedavajuća Svepartijske parlamentarne grupe za BiH. Bili su prisutni i predstavnici kompanija koje su BBHCC patroni-članovi, poput Adriatic Metals i APS Facade, predstavnici drugih trgovinskih komora koje djeluju u UK, kao i ostali članovi, partneri i prijatelji udruženja.

BBHCC je neprofitna organizacija koju su osnovale su Lilijan Sulejmanović i Amela Karajbić, pripadnice bh. dijaspore u UK, koje su u ovaj projekat uložile svoje veliko iskustvo u međunarodnom poslovanju, i za što su dobile veliku podršku Ambasade UK u Bosni i Hercegovini kao i Ambasade BiH u Londonu.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.