Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.2.2020 13:28
Ambasadorica BiH u Moldaviji Biljana Gutić-Bjelica predala akreditivna pisma predsjedniku Igoru Dodonu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Moldaviji sa sjedištem u Budimpešti Biljana Gutić-Bjelica je 21. februara 2020. godine predala akreditivna pisma predsjedniku Republike Moldavije Igoru Dodonu.
 
U razgovoru nakon predaje akreditivinh pisama ambasadorica Biljana Gutić-Bjelica je istakla da su Bosna i Hercegovina i Republika Moldavija dvije prijateljske zemlje koje nemaju otvorenih pitanja. Zahvalila se na dosadašnjoj dobroj saradnji, te dodala da se dobri i prijateljski odnosi mogu dodatno poboljšati inteziviranjem međusobne bilateralne saradnje, kao i kroz ekonomsku saradnju, gdje obje zemlje imaju veliki potencijal.

Ambasadorica Gutić-Bjelica je istakla da će se kao nerezidentna ambasadorica dodatno angažovati na jačanju sveukupnih odnosa između dviju zemalja, a naročito na planu ekonomske saradnje. U tome cilju je istakla potrebu nastavka rada na potpisivanju sporazuma koji bi doprinjeli unapređenju daljnjih bilateralnih i ekonomskih odnosa, na što će usmjeriti svoje aktivnosti.

Potom je predsjednika Republike Moldavije upoznala sa vanjsko-političkim ciljevima Bosne i Hercegovine, i naročito prioritetnim vanjsko-političkim ciljem pristupanja Europskoj uniji, što bi Bosni i Hercegovini donijelo stabilizaciju sveukupnih odnosa, te pomoglo ekonomskom jačanju cijele zemlje.

Na kraju svoga izlaganja ambasadorica Gutić-Bjelica je izrazila nadu da će se između BiH i Moldavije intenzivirati razmjena posjeta na visokom i najvišem nivou.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.