Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.2.2020 11:51
Veleposlanica BiH u Luksemburgu Ivana Robović predala vjerodajnice vojvodi Henriju od Luksemburga

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Luksemburgu sa sjedištem u Briselu Ivana Robović je 11. veljače 2020. godine na svečanoj ceremoniji u palači Velikog vojvode od Luksemburga predala vjerodajnice Njegovoj Kraljevskoj Visosti Velikom vojvodi Henriju od Luksemburga.

U razgovoru s vojvodom Henrijem veleposlanica Robović se zahvalila na iskazanoj časti te izrazila uvjerenje da će se dobri bilateralni odnosi dviju zemalja nastaviti razvijati.

Veliki vojvoda Henri je iskazao dobrodošlicu veleposlanici i zaželio uspjeh u budućem radu te naglasio potporu nastojanjima Bosne i Hercegovine na putu ka Europskoj uniji kao i NATO savezu. Između ostalog, Veliki vojvoda je pokazao veliki interes za Srebrenicu, a u kontekstu razgovora o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i problematici sve većeg napuštanja radno sposobnog stanovništva Bosne i Hercegovine, istaknuo da Bosna i Hercegovina ima izvrsne veleposlanike u svojoj dijaspori u Luksemburgu. Istakao je da je to zajednica koja se izvrsno asimilirala u luksemburško društvo, odnosno zajednica koja daje izvrstan doprinos Luksemburgu u svim sferama kako društvenog tako i političkog života.

Veleposlanica Robović se zahvalila Velikom vojvodi na ukazanoj potpori te iskoristila priliku da pozove Njegovo Kraljevsko Visočanstvo u posjetu Bosni i Hercegovini.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.