Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.1.2020 14:49
Ambasador BiH u Republici Hrvatskoj Aleksandar Vranješ u nastupnoj posjeti kod ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana

Ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Aleksandra Vranješa u nastupnu posjetu primio je 30. januara 2020. godine ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Tom prilikom izraženo je zadovoljstvo zbog dobre i prijateljske saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Ambasador Vranješ je poželio Republici Hrvatskoj uspješan nastavak predsjedavanja Vijećem EU te izrazio očekivanje da će u tom periodu, u skladu s agendom i mogućnostima, Bosna i Hercegovina biti adekvatno vidljiva.

Ministar Grlić Radman upoznao je ambasadora Vranješa s prioritetima hrvatskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije, te istakao važnost održavanja Summita EU - Zapadni Balkan u maju ove godine u Zagrebu. Potvrdio je opredijeljenost i podršku Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini na putu ka Evropskoj uniji.

Na sastanku je razgovarano i o drugim aktuelnim temama.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.