Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.11.2019 16:47
Ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Izrael Duška Kovačevića primio Njegovo blaženstvo patrijarh jerusalemski Teofil III

Ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Izrael Duška Kovačevića primio je 28. novembra 2019. godine u sjedištu Patrijaršije u Jerusalemu, Njegovo blaženstvo patrijarh jerusalemski Teofil III.

Ambasador Kovačević se zahvalio Njegovom blaženstvu patrijarhu Teofilu III na prijemu i istakao da  je pitanje vjerskih sloboda u Bosni i Hercegovini uređeno Zakonom o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica. Ambasador je informisao da u Bosni i Hercegovini djeluje Međureligijsko vijeće čija je osnovna uloga promovisanje mira i poštivanje suživota kroz međureligijski dijalog i saradnju, uvažavanje različitosti, te isticanje zajedničkih vrijednosti vjerskih i duhovnih tradicija u BiH.

Sagovornici su se složili da je međureligijski dijalog od izuzetno velikog značaja u izgradnji mira i stabilnosti u svijetu.
Na kraju razgovora patrijarh se zahvalio ambasadoru na posjeti i zaželio mu dobrodošlicu i uspješan predstojeći mandat.
Prijemu u Patrijaršiji prisustvovala je i supruga ambasadora Vesna Kovačević.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.