Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.11.2019 12:52
Ambasadorica BiH u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković priredila prijem za predstavnike Svjetskog saveza dijaspore i Platforme BiH u Kraljevini Nizozemskoj

Ambaasadorica BiH u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković je 22. novembra 2019. godine organizovala prijem u prostorijama ambasade povodom posjete Glavnog odbora Svjetskog saveza dijaspore BiH (GO SSD) i Platforme BiH ( organizacije dijaspore BiH u Kraljevini Nizozemskoj).
 
Ambadorica Čolaković je tom prilikom zahvalila na aktivnoj ulozi Svjetskog saveza dijaspore BiH i Platforme BiH i istakla da ova udruženja imaju značajnu ulogu u očuvanju i promociji tradicije i kulturne baštine BiH, te da predstavljaju sponu između države BiH i mnogobrojne dijaspore koja živi u 57 država svijeta.   

Prijemu su prisustvovali predstavnici GO SSD BiH na čelu sa predsjednikom Hasanom Šehovićem i počasnim konzulom BiH u Izmiru Ahmetom Kemalom Baysakom, dok je Platformu BiH predstavljala delegacija na čelu sa predsjednikom Hamdijom Draganovićem i članom Glavnog odbora Svjetskog saveza dijaspore i Upravnog odbora Platforme BiH  Željkom Javorom.

Predsjednik SSD BiH Šehović se zahvalio na dočeku te ujedno predstavio brojne aktivnosti Saveza kao i poteškoće sa kojima se susreću u radu. Takođe je istakao da je dijaspora kapital koji država treba i mora da iskoristi.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.