Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.11.2019 12:43
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović učestvovao na IV Ministarskom forumu o kulturnoj saradnji između NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Skoplju

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović učestvovao je 25. novembra 2019. godine u Skoplju na IV Ministarskom forumu o kulturnoj saradnji između NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji su organizovali Ministarstvo kulture RSM i Koordinativni centar ѕa kulturnu saradnju između NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope iz Skoplja.

Učesnicima Foruma, kojeg su otvorili ministar kulture Republike Sjeverne Makedonije Husni Ismaili  i ministar kulture i turizma NR Kine Luo Šugan, se obratio i ambasador BiH u Republike Sjeverne Makedonije Dragan Jaćimović. Ambasador Jaćimović je tokom obraćanja,  između ostalog,  naglasio značaj saradnje u oblasti kulture te ocijenio da se materijalna i nematerijalna kulturna baština danas nalaze pred brojnim izazovima zbog čega je zajednička posvećenost očuvanju i promociji kulture od velikog značaja. Izrazio je zadovoljstvo jer će u okviru Foruma biti usvojena Deklaracija kojom se još više potvrđuje razmjena i promocija kulture te olakšava komunikacija, saradnja, umrežavanje i koordinacija između nacionalnih kulturnih institucija i organizacija unutar zemalja Inicijative 17+1. Na Forumu se prisutnima obratio i predsjednik Vlade RSM  Zoran Zaev.

U okviru Ministarskog foruma usvojena je Skopska deklaracija o kulturnoj saradnji između NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope sa Planom kulturne saradnje između NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope za period 2020-2021. godina.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.