Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
20.11.2019 14:05
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović predao je 20. novembra 2019. godine u Skoplјu akreditivna pisma predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom.

Ambasador Jaćimović je predsjedniku Pendarovskom prenio pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te izrazio zadovolјstvo jer su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije vrlo dobri i prijatelјski, bez otvorenih pitanja, što predstavlјa osnovu za dalјe jačanje saradnje u skladu sa obostrano izraženim interesima.
 
Ambasador Jaćimović je naglasio da će kao ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji nastojati da u najvećoj mogućoj mjeri doprinese dalјem unapređenju odnosa i prijatelјskih veza Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije, na svim polјima, pri  čemu je kao posebno značajne istaknuo unapređenje ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije, proširenje pravnog okvira za saradnju kroz potpisivanje novih bilateralnih sporazuma, te nastavak dosadašnje snažne međusobne podrške.

Ambasador Jaćimović je na kraju izrazio uvjerenje da će prijatelјstvo i saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije nastaviti da se uspješno razvijaju i u budućnosti, te da će uspjeh u afirmaciji svih veza koje spajaju dvije prijatelјske zemlјe doprinijeti miru, napretku, stabilnosti i zajedničkoj evropskoj budućnosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.