Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.11.2019 17:02
Ambasador BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Vanja Filipović predao akreditivna pisma generalnom sekretaru Međunarodne pomorske organizacije (IMO) Kitack Limu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Vanja Filipović je 12. novembra 2019. godine u sjedištu Međunarodne pomorske organizacije (International Maritime Organization) u Londonu predao akreditivna pisma generalnom sekretaru Organizacije Kitack Limu.

Ambasador Filipović iskoristio je ovu priliku za davanje podrške Bosne i Hercegovine naporima Organizacije da međunarodni pomorski promet učini što je moguće sigurnijim načinom transporta sa aspekta okruženja i zaštite globalnih vodenih resursa, te zaželio  uspjeh Izvršnom odboru IMO-a na predstojećoj Generalnoj skupštini IMO-a koja počinje 25. novembra 2019. godine.

Generalni sekretar Organizacije Kitack Lim  čestitao je ambasadoru Filipoviću na njegovom imenovanju za predstavnika BiH pri IMO-u i zaželio mu uspješan rad s pomorskom organizacijom ali i sa svim zemljama članicama.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.