Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
18.9.2019 11:23
Ambasador BiH u Kanadi Marko Milisav predao akreditivna pisma generalnom guverneru Kanade Julie Payette

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kanadi Marko Milisav predao je 9. septembra 2019. godine akreditivna pisma generalnom guverneru Kanade Julie Payette.

Nakon svečanosti predaje akreditivnih pisama ambasador Milisav i guverner Payette razgovarali su o odnosima Bosne i Hercegovine i Kanade i mogućnostima produbljivanja saradnje. Tom prilikom istaknuto je da BiH i Kanada imaju dobru i prijateljsku saradnju te da ne postoje otvorena pitanja koja bi opterećivala odnose dvije zemlje.

Ambasador Milisav izrazio je zahvalnost na pomoći koju Kanada pruža našoj zemlji u svim segmentima, posebno u procesu deminiranja. Istakao je kao najznačajniji prioritet u svom radu poboljšanje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene BiH i Kanade, produbljivanje odnosa na političkom nivou te izrazio punu spremnost da ličnim angažmanom pruži puni doprinos ostvarivanju tih ciljeva.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.