Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.8.2019 14:42
Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža sastao se s gradonačelnikom Düsseldorfa Thomasom Geiselom

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Lučiano Kaluža sastao se 21. avgusta 2019. godine s gradonačelnikom Düsseldorfa Thomasom Geiselom.

Tom prilikom generalni konzul Kaluža i gradonačelnik Geisel razgovarali su o organizaciji Večeri promocije vina iz Bosne i Hercegovine koja će se održati 15. marta 2020. godine u Düsseldorfu, na koju je pozvan i gradonačelnik Geisel. Promociju bosanskohercegovačkih vina u Düsseldorfu organizira Generalni konzulat BiH u Frankfurtu, uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstva vanjskih poslova BiH kao i Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. Na manifestaciji će učestvovati vinari iz BiH, a neki od njih će izlagati i na Sajmu ProWein 2020, koji će se također u tom periodu održati u Düsseldorfu.

Generalni konzul Kaluža i gradonačelnik Geisel razgovarali su i o predstojećem Međunarodnom opservatoriju gradonačelnika, koji će se od 30. avgusta do 01. septembra 2019. godine održati u Düsseldorfu. Na skupu će se okupiti gradonačelnici iz cijelog svijeta, koji su ključni akteri u promicanju otvorenosti, jednakosti i mira u svojim zajednicama kako bi razmijenili ideje i najbolje prakse vezane za socijalnu koheziju, inkluziju i javnu sigurnost. Na inicijativu Generalnog konzulata BiH u Frankfurtu gradonačelnik Düsseldorfa je kao član uprave uputio pozive gradonačelnicima Sarajeva, Mostara i Banja Luke da učestvuju na Drugom svjetskom samitu gradonačelnika.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.