Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.3.2019 12:09
Ambasador BiH u Jordanu Mato Zeko posjetio izlagače iz BiH na turističkom workshopu

Ambasador BiH u Hašemitskoj Kraljevini Jordana Mato Zeko je posjetio izlagače iz BiH na dva turistička workshopa koji su održani 21. i 23. marta 2019. godine u Amanu i Bejrutu u cilju promocije turističkih potencijala zemlje domaćina, Turske, Azerbejdžana i BiH. 
 
Ambasador Zeko koji je bio počasni gost na oba workshopa, u kraćim govorima je prisutnim gostima i učesnicima predstavio mogućnosti bh. turizma čime je našoj zemlji dato najviše prostora i prioritet u odnosu na turističke potencijale drugih država.

Predstavnici Hotela Blanca na Vlašiću su imali svoj štand i zapažen nastup na oba workshopa te su izazvali veliko interesovanje svih prisutnih, najviše iz Jordana i Libanona. Ovo je bila jedinstvena prilika da se pred više od 450 turističkih agencija promoviraju mogućnosti bh. turizma, a sudeći prema interesovanju za očekivati je značajan porast broja turista iz Jordana i Libanona u narednom periodu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.