Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.3.2019 15:00
Ambasador BiH u UAE Šerif Mujkanović primio u posjetu sportiste iz BiH koji su učestvovali na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade

Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović je 21. marta 2019. godine primio u posjetu sportiste iz BiH koji su učestvovali na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade. Na Olimpijadi koja se održavala od 14. do 21. marta 2019. godine u Abu Dabiju, učestvovalo je 18 takmičara iz BiH, koji su se takmičili u atletici, stonom tenisu, plivanju i fudbalu gdje su ukupno osvojili 10 medalja.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Abu Dabiju je od dolaska prvih članova naše delegacije, 09. marta 2019. godine, svakodnevno bilo uključeno u njihove aktivnosti gdje im je pružena logistička i ostala podrška. Ambasador Mujkanović je izrazio zadovoljstvo sveukupnim učešćem naše ekipe te istakao i pohvalio zaslužen uspjeh takmičara.

Na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade učestvovalo je 7.500 sportista iz 190 zemalja, 3.000 članova nacionalnih delegacija i 20.000 volontera, što ove Olimpijske igre po masovnosti  čini najvećim do sada.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.