Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.3.2019 13:11
Generalni konzul BiH Lučiano Kaluža u Frankfurtu posjetio izlagače vina iz BiH na sjamu vina u Düsseldorfu

Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža je posjetio izlagače vina iz Bosne i Hercegovine na sajmu ProWein koji se održava od 19. do 21. marta ove godine u Düsseldorfu.

Na sajmu koji je najvažnija poslovna platforma na svijetu za međunarodni sektor vina i alkoholnih pića izlagalo je više od 6.500 izlagača iz više od 60 zemalja.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je organizovala prezentaciju dva izlagača iz BiH i to: Hepok d.o.o. Mostar i Komrad d.o.o. Trebinje. Pored navedenih, iz BiH su izlagali i sljedeći vinari: Podrumi Andrija, Paoča iz Čitluka, Podrumi manastira Tvrdoš Ltd., Tvrdoš bb iz Trebinja, Podrumi Vukoje 1982 Ltd. Mirna 28, iz Trebinja, VINOGRADI NUIĆ d.o.o. Crnopod bb, iz Ljubuškog, Vina Zadro Ltd. Domanovići, iz Čapljine.

Pored vrhunskih vina iz BiH koja su na brojnim međunarodnim takmičenjima dobila priznanja i nagrade, naša zemlja nije u potpunosti prepoznata kao vinska zemlja i ta činjenica otežava probijanje na tržištu, zbog čega je dogovoreno da se slijedeći sajam od 15. do 17. marta 2020. godine, iskoristi za organizovanje posebne prezentacije bosanskohercegovačkih vina za vinske kritičare i trgovce u saradnji sa upravom grada Düsseldorfa.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.