Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
18.2.2019 15:47
Ambasador BiH u Jordanu Mato Zeko razgovarao sa direktorom Jordanske islamske banke Musom A. Shihadehom

Ambasador Bosne i Hercegovine Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko sastao se 17. februara 2019. godine u Amanu sa direktorom Jordanske islamske banke Musom A. Shihadehom.

Na sastanku je razgovarano o predstojećoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF) 2019, koja će biti održana u aprilu 2019. godine u Sarajevu, te o unapređenju ekonomskih odnosa dviju država.

Ambasador Zeko je istaknuo značaj SBF za BiH i cijeli region i pozvao direktora Jordanske islamske banke da učestvuje na konferenciji.

Konstatirano je da dvije zemlje imaju dobre političke odnose, ali da ekonomska saradnja nije na zadovoljavajućem nivou. Direktor Shihadeh je ponudio pomoć banke kako bi se takva situacija promijenila.

Jordanska islamska banka je najveća od četiri islamske banke u Jordanu i treća najveća banka u Jordanu. Osnovana je prije 40 godina, ima preko 240.000 uposlenika i pokriva oko 16% domaćeg tržišta. Samo prošle 2018. godine je ostvarila ukupnu neto dobit u iznosu od 100 miliona USD.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.