Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.1.2019 11:03
Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža posjetio izlagače iz Bosne i Hercegovine na sajmu namještaja u Kelnu

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Lučiano Kaluža posjetio je izlagače iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM u Kelnu, koji je održan od 13. do 19. januara 2019. godine.

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine svoje izvozne kolekcije namještaja je predstavilo osam bosanskohercegovačkih firmi i to: Boksit a.d. Milići, BOSNIAN BEECH BOARD d.o.o. Visoko, DOMUS ARREDI d.o.o. Zenica, FEF Export Import d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, LIGNACON d.o.o. Teslić, MALAK GROUP d.o.o. podružnica JANJ Donji Vakuf, te SENEX d.o.o. Čelić.

Izlagalo i deset samostalnih izlagača iz BiH: „ARTECO-Innsan“ i „ARTISAN d.d.“ iz Tešnja, „GAZZDA“ iz Sarajeva, „hejmo...“ iz Gradačca, „Formino Ltd.“ Iz Teslića, „MS&Wood D.D.“ iz Fojnice, „Standard Furniture d.d. Sarajevo“, „Quantum GmbH (WoodLab)“ iz Sarajeva, „Wood TEAM d.e.o.“ iz Ilijaša i  „ZANAT“ iz Konjica.

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Lučiano Kaluža pozvao je izlagače iz BiH da zajednički rade na promociji i distribuciji svojih proizvoda u SR Njemačkoj. Naglašeno je da Generalni konzulat u Frankfurtu kao i ostali konzulati i Ambasada BiH u Berlinu stoje na raspolaganju svim domaćim kompanijama u smislu povezivanja i ostvarivanja poslovne saradnje sa Njemačkim privrednicima i institucijama.

Kao i prošle godine, cjelokupna ponuda i prezentacija iz Bosne i Hercegovine je bila na visokom nivou. Brojni kontakti i ugovoreni poslovi dokazuju da su štandovi naših uspješnih proizvođača bili vrlo posjećeni, a interes preko 150.000 posjetilaca iz 145 zemalja je također bio izuzetan.

U izuzetno konkurencijskom okruženju i ovogodišnjom prezentacijom bh firmi na prestižnom kelnskom sajmu, Bosna i Hercegovina je ponovno prepoznata kao regionalni lider u proizvodnji namještaja.

Nastup naših kompanija na ovom sajmu organizirala je deveti put Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te USAID Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke Agencije za međunarodni razvoj.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.