Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.12.2018 12:15
Ambasada BiH u Amanu učestvovala na humanitarnom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Amanu učestvovala je 7. decembra 2018. godine na tradicionalnom humanitarnom godišnjem bazaru u organizaciji Udruženja za pomoć osobama s teškoćama u razvoju Al Hussein, koji je održan u Dunes Clubu u Amanu.

Ambasada BiH je i ove godine, uz pomoć žena iz svih krajeva Bosne i Hercegovine koje žive u Jordanu i koje su velika podrška Ambasadi BiH u Amanu u organizaciji ovakvog događaja, organizovalo štand na kome su prezentovani specijaliteti bosanskohercegovačke kuhinje

Bila je to prilika i da Ambasada BiH promoviše posjetiocima bazara turističke potencijale i prirodna bogatstva Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnjem bazaru učestvovalo je više od 50 diplomatsko-konzularnih predstavništava koja se nalaze u Amanu, nevladinih organizacija i udruženja. Sva prikupljena sredstva namijenjena su Udruženju za pomoć osobama s teškoćama u razvoju Al Hussein.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.