Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.11.2018 10:45
Ambasador BiH u Republici Austriji Kemal Kozarić domaćin sastanka sa predstavnicima udruga i klubova građana porijeklom iz BiH

U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču, 20. novembra 2018. godine je održan radni sastanak sa predstavnicima udruženja i klubova građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji žive i rade u Republici Austriji. 

Ambasador BiH u Republici Austriji Kemal Kozarić je istakao značaj bosanskohercegovačke dijaspore u očuvanju tradicije i običaja naših naroda na tlu Austrije, kao i u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine. Upoznao je prisutne o budućim aktivnostima koje Ambasada u saradnji sa institucijama BiH planira da realizuje u narednom periodu u cilju jačanja saradnje sa dijasporom. Pozvao je bh udruženja da pruže podršku manifestaciji „Ekonomski forum“, koja povezuje austrijske privrednike i investitore iz bh dijaspore sa privrednicima u Bosni i Hercegovini. Također je pozvao predstavnike udruženja i klubova da se uključe u organizaciju kulturne manifestacije „Dani Bosne i Hercegovine“.

Tokom sastanka je razgovarano o jačanju međusobne saradnje, uspostavi bolje koordinacije u organizaciji značajnih manifestacija, obezbjeđuju podrške i pomoći institucija BiH radu dijaspore, promociji afirmativnih događaja kojima se BiH i njeni građani predstavljaju u boljem svjetlu, te pitanjima iz konzularne oblasti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.