Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.11.2018 14:17
Ambasador Jugoslav Jovičić predao akreditivna pisma generalnom direktoru UNIDO Li Yongu

Ambasador i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri OSCE-u, UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama u Beču Jugoslav Jovičić predao je 12. novembra 2018. godine akreditivna pisma generalnom direktoru Organizacije Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) Li Yongu.

Ambasador Jovičić je naglasio da Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) ima važnu ulogu u svjetskoj razvojnoj agendi promicanjem industrijskog razvoja u cilju smanjenja siromaštva, inkluzivne globalizacije i održive životne sredine. Izrazio je interes za jačanje saradnje u oblasti industrijskog razvoja, jačanja kapaciteta i razmjene iskustava. Istakao je da je prepoznavanje ove teme važno u kontekstu razvoja društva i stvaranja novih radnih mjesta. Ambasador je pozdravio podršku u poticanju regionalne koordinacije i saradnje putem dijeljenja dobrih praksi istaknuvši da je snažna globalna i regionalna saradnja nužna za uspjeh provedbe Agende 2030.

Generalni direktor Yong je čestitao ambasadoru Jovičiću na imenovanju i poželio mu uspjeh u radu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.