Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.10.2018 10:58
Ambasadorica BiH u Kraljevini Belgiji Lidija Topić-Bouwen predala akreditivna pisma belgijskom kralju Filipu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji Lidija Topić-Bouwen predala je 11. oktobra 2018. godine akreditivna pisma belgijskom kralju Filipu na ceremoniji upriličenoj u Kraljevskoj palati u Briselu.

Nakon ceremonije ambasadorica je u razgovoru sa kraljem izrazila nadu da će se dobri i prijateljski bilateralni odnosi BiH i Belgije nastaviti razvijati. Zahvalila je za belgijsku podršku BiH na putu ka evropskim integracijama istaknuvši značaj skorašnje posjete ministra vanjskih i evropskih poslova Kraljevine Belgije Didiera Reyndersa BiH. 

Kralj Filip je poželio dobrodošlicu ambasadorici Topić-Bouwen, kao i uspjeh u njenom budućem radu.

Ambasadorica je, uz zahvale za ponuđenu podršku, izrazila nadu da će se osobito privredna saradnja dviju zemalja intenzivisati u sljedećem periodu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.