Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.10.2018 12:41
U Beču održana manifestacija Dani Bosne i Hercegovine

Pod pokroviteljstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču u periodu od 27. do 30. septembra 2018. godine održana je manifestacija Dani Bosne u Hercegovine.





Tokom obraćanja na svečanom otvorenju manifestacije 27. septembra 2018. godine, ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić istaknuo je da Ambasada Bosne i Hercegovine s velikim zadovoljstvom podržava ovu manifestaciju koja na svaki način promovira ono najbolje u i iz BiH. Naglasio je da su Dani Bosne i Hercegovine odlična prilika za predstavljanje bogate kulturne baštine, ženskog poduzetništva, međunarodne kao i poslovne saradnje sa zajednicom Republike Austrije. Napomenuo je da je Republika Austrija dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine na svakom polju, kao i da je najveći strani investitor u Bosni i Hercegovini. Ambasador Kozarić je istaknuo i odlučnu i važnu potporu Republike Austrije na evropskom putu Bosne i Hercegovine. Svečanom otvorenju Dana BiH prisustvovao je veliki broj predstavnika diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, bosanskohercegovačke zajednice u Austriji, te gostiju iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske.

Tokom manifestacije Dani Bosne i Hercegovine, posjetitelji su imati priliku posjetiti poslovni salon na temu Žensko poduzetništvo i digitalizacija na kojem su sudjelovale uspješne poduzetnice, menadžerice i predsjednice udruženja poslovnih žena, izložbu slika  pod nazivom Umjetnost bez granica umjetnica Alise Teletović i Nade Nadj, promociju knjige Tarika Đođića Čuvarkuća, večer Poezija Sevdaha uz predstavljanje knjige prof.dr.Enesa Kujundžića s istoimenim nazivom, te uživati u muzičkim performansima Nataše Mirković, Emire Kundurović, Azre Kujundžić, Vlatka Milanovskog, kora Mimoze i Selme Aljović, te drugom po redu networking bazaru udruženja Business Women of Bosnia and Herzegovina.
              
Organizatori Dana Bosne i Hercegovine su udruženje Bosanskohercegovačka kulturna platforma, forum žena Mimoze i udruženje Business Women of Bosnia and Herzegovina pod pokroviteljstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.