Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.2.2018 12:46
Ambasador BiH u Crnoj Gori Vinko Radovanović u nastupnoj posjeti kod ministra vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Vinko Radovanović bio je 21. februara 2018. godine u nastupnoj posjeti kod ministra vanjskih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića.

Ambasador Radovanović se u svom uvodnom obraćanju predstavio ministru Darmanoviću, te ocjenjujući odnose između dvije države kao veoma dobre, iznio stav da će svoje buduće djelovanje usmjeriti na unapređenju istih, posebno u oblastima ekonomske saradnje i poboljšanja infrastrukturne povezanosti. U prilog tomu je istaknuo, da se kroz aktivne i  kontinuirane susrete na najvišem nivou ostvaruju međusobna razumijevanja, koja doprinose rješavanju pojedinačnih i zajedničkih interesa, te da će i skora posjeta ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Crnoj Gori biti prilika ka ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Ministar Darmanović je iznio visoke ocjene dobrosusjedske saradnje koje dograđuje i prijateljstvima sa mnogim zvaničnicima Bosne i Hercegovine, a on lično na svim svojim međunarodnim istupima želi dati doprinos pomacima Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.