Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.3.2017 12:05
Ambasador BiH u Poljskoj Duško Kovačević u posjeti Podlaskom Vojvodstvu
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Duško Kovačević je boravio u posjeti Podlaskom Vojvodstvu gdje je imao sastanak sa vojvodom Bohdanom Józefom Paszkowskim, te imao niz drugih susreta sa zvaničnicima ovog vojvodstva i privrednicima ovog regiona.

U okviru posjete, Ambasada Bosne i Hercegovine u Varšavi i Počasni konzulat BiH u Bijalistoku su 28. marta 2017. godine u Bijalistoku, glavnom gradu Podlaskog Vojvodstva, organizovali prezentaciju mogućnosti ulaganja u Republiku Srpsku. Na prezentaciji, koja je organizovana u Podlaskom klubu biznisa, glavni govornik je bio vršilac dužnosti predsjednika Područne privredne komore Banja Luka Goran Račić, a prezentaciji  je prisustvovalo preko sedamdeset privrednika i predstavnika lokalne vlasti. Gospodin Račić je održao prezentaciju kojom je iznio niz informacija o mogućnostima i prednostima ulaganja u banjalučki region i Republiku Srpsku, naglasivši da svi potencijalni investitori mogu maksimalno da računaju na pomoć Privredne komore i predstavnika vlasti ako se odluče na investiranje.

Ambasador BiH u Republici Poljskoj Duško Kovačević je u uvodnom obraćanju upoznao prisutne sa društvenim uređenjem Bosne i Hercegovine, te o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Poljske. Ambasador je istakao da su bilateralni odnosi između dvije države izuzetno dobri  i da je to veoma  važan preduslov za unapređenje i razvijanje ekonomske saradnje.

Počasni konzul u Bijalistoku Stanislav Lunievski je istakao da je ova prezentacija samo jedna od aktivnosti koju konzulat planira da provede u ovoj godini na planu promocije i osnaživanja svih vidova saradnje BiH i Poljske, a prvenstveno ekonomske saradnje.

U toku prezentacije je prikazan i promotivni film o BiH Enjoy Life, a po završetku  je organizovan i prigodan koktel.
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.