Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.3.2017 9:30
Ambasador BiH u Maleziji Emir Hadžikadunić održao predavanje na temu "BiH u procesu evropskih i evroatlantskih integracija" na Univerzitetu Sultan Zainal Abidin u Maleziji
Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadunić održao je 26. marta predavanje na temu "BiH u procesu evropskih i evroatlantskih integracija" za 150 studenata Fakulteta za međunarodne odnose i pravo Univerziteta Sultan Zainal Abidin u gradu Kuala Terengganu, država Terengganu.

Predavanje je organizirano u sklopu obilježavanja 60 godina od potpisivanja Rimskih sporazuma i stvaranja Evropske unije.

Ambasador Hadžikadunić je upoznao studente sa historijskim značajem procesa evropskih integracija za Bosnu i Hercegovinu u proteklih 17-18 godina kao i rezultatima koji su ostvareni na tom putu u smislu jačanja institucija u BiH. Također je istakao da je proces integracije BiH u EU nerazdvojiv od nastavka procesa evropskih integracija unutar same EU. Tokom boravka na Univerzitetu Sultan Zainal Abidin, ambasador Hadžikadunić je održao sastanak sa rektorom Univerziteta profesorom Datuk Dr. Ahmad Zubaidi A. Latifom i dekanima fakulteta. Također je posjetio Klub studenata međunarodnih odnosa.
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.