Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.6.2016 13:01
Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Milanu Igor Babić sudjelovao na svečanoj sjednici Privredne komore Italija-BiH

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Milanu Igor Babić sudjelovao je 24. juna 2016. godine u Raveni na svečanoj sjednici Privredne komore Italija-Bosna i Hercegovina, kojom je obilježena dvadeseta godišnjica od osnivanja i djelovanja ove organizacije.

Na sjednici i prijemu upriličenom tim povodom dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima za unapređenje ekonomskih, kulturnih i društvenih odnosa Italije i BiH. Povelju i počasno članstvo u mješovitoj komori su iz BiH dobili generalni konzul Igor Babić i ministar zdravlјa Republike Srpske Dragan Bogdanić.

Privredna komora Italija – Bosna i Hercegovina je aktivna u svojim predstavništvima u Sarajevu i Raveni od 1996. godine i djeluje na povezivanju privrednika dvije zemlje i poticanju investicija u BiH. Na sjednici povodom proslave dvadeset godina od osnivanja bilo je prisutno i više talijanskih poduzetnika koji su investirali u BiH i koji su posvjedočili o pozitivnim iskustvima iz BiH.
 
Na svečanoj sjednici su se prisutnima pored generalnog konzula Babića obratili i predsjednik Privredne komore Italija - BiH Pietro Baccarini, predsjednik Privredne komore Ravene Natalino Gigante, talijanski senator Stefano Collina, te ministar zdravlјa Republike Srpske Dragan Bogdanić.

 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.