Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.6.2016 12:54
Prezentacija turističkih potencijala BiH u Ambasadi BiH u Tokiju

U prostorijama Ambasade BiH u Tokiju održana je 22. juna 2016. godine  prezentacija kulturnih i turističkih potencijala BiH. Prezentaciji su prisustvovali predsjednik Centra međunarodnog prijateljstva (International Friendship Center - IFC) Masashi Watabe, članovi IFC, predsjednici i predstavnici turističkih organizacija iz Tokija.

Ambasador Bosna i Hercegovine u Japanu Anesa Kundurović je pozdravila prisutne i zahvalila se na interesu japanske javnosti za upoznavanje kulturnih i turističkih potencijala BiH. Istakla je zadovoljstvo da u ovoj godini, kada se obilježava 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Japana i BiH, ima priliku da govori o brojnim kulturnim, historijskim i turističkim potencijalima BiH. Obavijestila je prisutne da Ambasada organizuje izložbu u julu na kojoj će biti predstavljeni umjetnički radovi bh. slikara Taide Jašarević i Muhameda Kafedžića, kao i izložbu u znak sjećanja na Jadranku Stojaković, u okviru koje će biti predstavljeni njeni umjetnički radovi i organizovani koncerti u njenu čast.

Poslije prezentacije upriličen je manji prijem, na kojem su najboljim poznavaocima kulturno-historijskog nasljeđa BiH dodjeljene brošure i promotivni materijali o BiH na japanskom jeziku i predstavljeni bh. kulinarski specijaliteti i organska vina iz BiH.    

Ambasada BiH u Japanu je po prvi put u saradnji sa IFC organizovala diplomatsko veče na kojem je prisutnima predstavljena bogata kulturno-historijska baština i brojne turističke atrakcije u BiH. IFC je osnovan 1987. godine sa ciljem unapređenja i razvoja prijateljstva i upoznavanja drugih kultura, tradicija i običaja, putem realizacije brojnih kulturnih programa i manifestacija u saradnji sa diplomatskim misijama u Japanu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.