Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
5.5.2016 11:09
Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj razgovarala sa ministrom obrane Republike Hrvatske Josipom Buljevićem

Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj razgovarala je 05. svibnja 2016. godine sa ministrom obrane Republike Hrvatske Josipom Buljevićem.

Ministar Buljević je, uz izraze dobrodošlice, naglasio kako su dobri odnosi sa Bosnom i Hercegovinom strateški interes Republike Hrvatske. Ukupni bilateralni odnosi Hrvatske i Bosne i Hercegovine nikad nisu bili bolji, suradnja u oblasti obrane između dvije države je izuzetno dobra, a Ministarstvo obrane Republike Hrvatske spremno je pružiti svu potrebnu pomoć Bosni i Hercegovini u procesu prilagodbe oružanih snaga, ocjenio je ministar Buljević.

Veleposlanica Paškalj se zahvalila na prijateljskim riječima i izuzetnoj suradnji koja se ostvaruje između dvije države u oblasti obrane. Naglasila je značaj intenzivnih bilateralnih posjeta i kontakata zvaničnika dvije države koji su ostvareni u posljednje vrijeme, te ukratko informirala o susretima i aktivnostima koji se očekuju i planiraju u narednom razdoblju.

Razgovaralo se i o sigurnosnoj situaciji u Jugoistočnoj Europi koja je trenutno suočena s nizom izazova, a na koncu razgovora je iskazana je obostrana spremnost i opredjeljenje za nastavak suradnje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.