Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.4.2016 12:44
Ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Tarik Sadović se sastao sa ministrom pravde Države Katar Hassanom Lahdanom Saqr Al-Mohannadijem

Ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Tarik Sadović se 26. aprila 2016. godine u Dohi sastao sa ministrom pravde Države Katar Hassanom Lahdanom Saqr Al-Mohannadijem.

Ambasador Sadović i ministar Al-Mohannadi su razgovarali o potpisivanju usaglašenog Protokola o pravnoj saradnji između ministarstava pravde Bosne i Hercegovine i Katara.

Ambasador Sadović i ministar Al-Mohannadi su se saglasili da bi otvaranje pregovora o zaključivanju Sporazuma o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim i građanskim stvarima bio značajan korak ka daljnjem jačanju saradnje dvije prijateljske države. U tom okviru za građane Bosne i Hercegovine i Katara bilo bi značajno riješiti pitanje legalizacije javnih dokumenata kako bi se olakšao sadašnji, spori i skupi postupak.

Ambasador Sadović je predložio ministru Al-Mohannadiju da se prilikom zvaničnih susreta razmotri i važno pitanje postizanja reciprociteta u stjecanju prava vlasništva nad nekretninama.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.