Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.2.2016 13:59
Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Indiji Sabit Subašić učestvovao na konferenciji o turizmu "Heritage tourism conclave"

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Indiji Sabit Subašić učestvovao je 12. februara 2016. godine na konferenciji o turizmu "Heritage tourism conclave" koja je održana u Jaipuru, glavnom  gradu države Rajastan u Indiji.

Ambasador Subašić je na ovom eminentnom skupu održao predavanje na temu „Imidž Bosne i Hercegovine sa posebnim osvrtom na turizam". Predavanje je  bilo koncipirano da se uz opći teorijski dio predstavi Bosna i Hercegovina, kao atraktivna turistička destinacija za indijske turiste, što je po reakcijama, bilo dobro prihvaćeno.

Konferenciji su prisustvovala mnoga veoma značajna imena iz oblasti turizma, privatnog biznisa, medija i vladinih institucija, pa je prilika iskorištena za različite kontakte i dogovore o saradnji.

Organizator ovog skupa o turizmu je bila PHD jedna od najvećih indijskih privrednih komora.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.