Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.2.2016 15:45
Ambasador Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Željko Janjetović razgovarao sa gradonačelnikom Berlina Michaelom Müllerom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Željko Janjetović susreo se 10. februara 2016. godine u Berlinu sa gradonačelnikom Berlina Michaelom Müllerom. Do susreta je došlo nakon oficijelnog dijela prijema koji je gradonačelnik organizirao za novo akreditirane ambasadore.

Gradonačelnik Müller je poželio ambasadoru Janjetoviću dobrodošlicu i uspješan rad, te pozvao na međusobnu saradnju u oblastima za koje postoji obostrani interes. Interesirao se za situaciju u BiH i njenom putu ka Evropskoj uniji.

Ambasador Janjetović se zahvalio gradonačelniku Mülleru za dosadašnju pomoć i razumijevanje iskazano kroz mnoge teške situacije kroz koje su prolazili ljudi iz BiH, ostajući na kraju da žive u Berlinu i Njemačkoj i u potpunosti prihvatajući novu sredinu i život. Izrazio je nadu da će u vremenu koje dolazi, BiH ali i njeni građani u odnosu prema Njemačkoj i gradu Berlinu, moći se više pokazati kao ravnopravni partneri u raznim projektima od obostranog interesa, afirmirajući resurse i vrijednosti koje BiH ima i može ponuditi. Evropska unija kojoj BiH teži, najbolji je okvir za tu saradnju. Ambasador Janjetović je naveo da postoji mnogo prostora za razvoj i unapređenje kulturne saradnje BiH sa Berlinom i da bi tome trebalo posvetiti više pažnje u vremenu koje dolazi.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.