Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.11.2015 14:41
Stalna predstavnica BiH pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi ambasadorica Lucija Ljubić sastala se sa Generalnim direktorom Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) Francisom Gurryjem

Stalna predstavnica Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi ambasadorica Lucija Ljubić, razgovarala je 26. novembra 2015. godine u Ženevi sa Generalnim direktorom Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) Francisom Gurryjem.

Ambasadorica Ljubić je upoznala Generalnog direktora Gurryja sa radom Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine i sa obavljanjem poslova ovog Instituta u području zaštite intelektualnog vlasništva utvrđenim Zakonom o osnivanju Instituta za standarde, mjeriteljstvo i intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine. Ambasadorica je dalje navela važnu ulogu i uspeh Instituta u sprovođenju nadzora nad izvršavanjem zakona i propisa i istakla njegov značajan doprinos Bosni i Hercegovini u ostvarivanju članstva i održavanju suradnje sa međunarodnim institucijama u oblasti intelektualnog vlasništva.

Generalni direktor Gurry je pohvalio zalaganja Bosne i Hercegovine za implementiranje i sprovođenje pravilnika i propisa utvrđenim WIPO regulativama. Također je izrazio zahvalnost na učešću naše delegacije na pedeset petoj seriji sastanaka skupštine država članica, održanoj u oktobru ove godine, kao i na doprinosu naših stručnjaka u postizanju niza pozitivnih rezultata.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.