Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.10.2015 12:44
Ambasador Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope Almir Šahović otvorio izložbu pod nazivom „Dijalog BiH i Evrope na temu bogatstva različitosti“

Ambasador Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope Almir Šahović otvorio je 7. oktobra 2015. godine u sjedištu Vijeća Evrope u Strazburu, izložbu pod nazivom „Dijalog BiH i Evrope na temu bogatstva različitosti“, koja je organizirana u okviru promotivnih aktivnosti tokom predsjedavanja Bosne i Hercegovine Vijećem Evrope. Izložbu su zajedno sa ambasadorom otvorili zamjenica generalnog sekretara Vijeća Evrope Gabriela Bataini-Dragoni, i direktor Festivala „Sarajevska zima“ Ibrahim Spahić.
 
Izložba se sastoji od retrospektive kulturne saradnje Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine, sa posebnim akcentom na Festival „Sarajevska zima“, i umjetničkog prikaza putem fotografija razmišljanja građana BiH na temu Evrope i evropskih integracija.

Otvaranje izložbe uveličao je i francuski kompozitor i pijanista Eric Breton, koji je tom prilikom interpretirao nekoliko svojih kompozicija za piano posvećenih BiH.

Otvaranju izložbe su prisustvovali predstavnici Sekretarijata VE, ambasadori zemalja članica kao i predstavnici bosanskohercegovačke dijaspore.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.