Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.4.2015 15:27
Ambasadorica BiH u Japanu Anesa Kundurović razgovarala sa japanskim prijestolonasljednikom princom Naruhitom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Japanu Anesa Kundurović na poziv japanskog prijestolonasljednika, krunskog princa Naruhita prisustvovala je prijemu u rezidenciji - palati Togu Gosho, 15. aprila 2015. godine. Prijem je upriličen radi ličnog upoznavanja princa Naruhita sa ambasadorima. Pored ambasadorice Kundurović prijemu su nazočili i ambasadori Francuske, Makedonije, Zambije, Irske i EU.

U kratkom obraćanju princ Naruhito je istakao važnost osobnih kontakata radi razmjene informacija sa najvišim predstavnicima svojih zemalja u Japanu, nakon čega je razgovarao sa svakim veleposlanikom pojedinačno.

U razgovoru sa princom Naruhitom Ambasadorica Kundurović je naglasila da BiH i Japan imaju odlične bilateralne odnose i uputila poziv prijestolonasljedniku da posjeti BiH. Tijekom razgovora princ Naruhito je poseban interes iskazao za novog izbornika japanske nogometne reprezentacije Vahida Halilhodžića, koji je poslije dvije utakmice u kojima je japanska reprezentacija pobijedila izazvao velike simpatije i podršku japanske javnosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.